Bildeopplasting blir ikke fullført

Noen ganger fullføres ikke bildeopplastingen, her er noen tips om hva som kan gjøres.

Når du laster opp bilder skal bildet etter en kort tid vises i samme ruten som opplastingen ble startet. Tiden det tar er meget avhengig av hastigheten på din internett-forbindelse, og størrelsen på filen som du laster opp. For noen tar det under ti sekunder å laste opp et bilde mens andre må vente i kanskje fem minutter.

Førstehjelp

Vent til det har gått "rimelig tid", dvs om du har en rask internett-forbindelse bør du vente ett minutt, har du treg internett-forbindelse bør du vente fem til ti minutter, og da trykker du inn knappen "Oppfrisk bildeliste". 

Andre ting som er verdt å vite:

De fleste som prøver ut potensielle feilkilder som er listet opp nedenfor får til en vellykket opplasting. Det er ingen garanti for at det vil fungere, men det kan være forsøket verdt å bruke litt tid på dette:

Filstørrelse er over 3MB

Reduser filstørrelse slik det er beskrevet her En bildefil på f.eks. 12MB vil ta fire ganger lengre tid å laste opp enn en fil på 3MB, og selv når du har ventet så lenge er det ingen garanti for at opplastingen blir fullført.

Bildefilen blir lastet opp to ganger

Dersom man dobbelklikker på knappen for opplasting vil opplastingen som allerede er startet ved det første klikket bli avbrutt ved klikk nr 2. Serveren vil motta en avbrutt opplasting, og vil avvise påfølgende opplastinger. Bruk derfor aldri dobbeltklikking på internett-sider!

Nettverksforbindelsen kan være ustabil

Prøv å logge deg inn og laste opp bildet fra en annen datamaskin, f.eks. på jobb, skole eller hos en venn.

Dersom du har en ADSL-forbindelse kan du ha meget hurtig nedlastingshastighet, samtidig som opplastingshastigheten kan være lav. Dette medfører at nedlasting av en  fil fra nettet kan f.eks. ta ti sekunder, mens opplasting av den samme filen kan ta ett minutt. (ADSL er en forkortelse for Asymmetric Digital Subscriber Line, hvor ordet Asymmetric viser til en linje med lav opplastingshastighet og høy nedlastingshastighet)

Dersom du har flere datamaskiner i samme husstand kan det være et en annen maskin er meget aktiv på nettforbindelsen. Slå av andre maskiner dersom du har mistanke om dette.

 

Det kan være noe med bildefilen som gjør at den ikke passerer prosessen etter opplasting

Prøv ved å åpne bildet i et bildebehandlingsprogram og lagre det på nytt, gjerne uten at Exif-info tas med.

I Photoshop kan dette f.eks. gjøres slik: Åpne opp bildet, tast Ctrl/A for å merke hele bildet, opprett et nytt bilde med Ctrl/N, og lim inn bildet med Ctrl/V. Deretter lagrer du bildet med et nytt navn.

 

Nettleseren din eller din datamaskin kan trenge en omstart

Slå av maskinen totalt og start opp på nytt. Ikke sett den i dvale- eller hvilemodus.

 

Prøv å installere en annen nettleser.

Dersom du til vanlig bruker Internet Explorer er det greit å ha tilgang til en annen nettleser. Nettlesere som kan være kjekke å ha er f.eks. Opera eller Firefox. Husk å fjerne merkingen for at den nye nettleseren skal være standard nettleser, slik at den nye nettleseren ikke tar over for den du allerede har installert.

 

0.041

Do NOT follow this link!