Sikker utsending av epost

Har du opplevd å motta epost hvor det er listet opp epostadressen til hundre andre personer? Ikke gjør den samme feilen selv!

Ved utsending av epost til mange mottagere er det en del fallgruber som vi ofte ikke tenker over. Dersom du henter alle kontaktene dine i adresseboken, og legger disse i feltet merket Til: eller To: vil alle mottagerne se hvem du sender eposten til.

I de fleste tilfeller vil det ikke være noe problem, men før eller siden vil en av mottagerne ikke bare bruke, men også kanskje misbruke mottagerlisten din til noe du slettes ikke ønsker. Les videre:

  • Mottageren er ikke alltid like blid for å få sin egen epostadresse eksponert hos for ham helt fremmede mennesker, og sender deg en lett irritert epost. Mange vegrer seg mot å oppgi sin egen epostadresse nettopp på grunn av dette.
  • Du arrangerer kanskje et kurs eller selger et produkt, og informerer på denne måten, og på et blunk har en av dine potensielle kunder plutselig en komplett liste over de som har den samme interessen, og vil bruke din liste til å sende ut sin egen informasjon om sine egne tjenester. Ville du sendt ut kundelisten din til en konkurrent?
  • En av mottagerne på listen er litt slurvete med oppdatering av sitt antivirusprogram, og din adferd blir plutselig et nyttig verktøy for de som sender ut søplepost. Hvordan? En mottager kan uten å vite om det ha et datavirus som samler epostadresser fra sitt eget epostprogram, og på et blunk er hele adresselisten din sendt til kriminelle som slettes ikke alltid er like vennligsinnede.

Løsning:

Når du sender ut gruppe-epost kan du bruke de smarte metodene:

Legg din egen epostadresse i feltet som er merket Til:Mottager: eller To:

Finn så frem feltet som er merket Blindkopi eller Bcc (Blind Carbon Copy). I dette feltet legger du alle mottagerne.

Resultatet av dette blir at du selv vil stå som mottager av eposten, og alle som ligger i Blindkopi/Bcc-feltet vil motta en kopi av eposten.

Det smarte med denne løsninger at mottagerne ikke vil kunne se mottagerlisten, de vil kun se avsenders epostadresse. Dersom mottageren ønsker å svare på meldinger er du kun mulig å sende svar til deg som er avsender.

0.037

Do NOT follow this link!