Utsending av epost med vedlegg

Utsending av epost fra nsff.no med filvedlegg er ikke mulig, men det finnes mange måter å sende filer direkte uten å bruke epostvedlegg.

Filvedlegg til epost kan være en enkel måte å sende fra seg filer, men det kan fort bli problemer dersom dette skal sendes til mange mottagere.

Tenk deg at du har laget en publikasjon med tekst og mange flott bilder som skal sendes til alle medlemmer, og publikasjonen er en PDF-fil på 20MB. Dersom dette skal sendes til f.eks. 5000 medlemmer blir total filstørrelse 20MB * 5000 = 100GB, noe som krever mye av både epostserver og lagringsplass hos mottagerne.

En langt bedre løsning er å laste opp PDF-filen til f.eks. Dropbox eller andre tilsvarende tilsvarende nettsteder, og deretter sende ut en epost med link til PDF-filen. NSFF's tillitsvalgte har også tilgang til å laste opp til NSFF's filarkiv.

Dersom en PDF-fil har mye bilder kan det lønne seg å komprimere den. De fleste programmer som lagrer PDF-filer har valg for komprimering, og en PDF-fil i trykkvalitet blir som regel aldri sendt til trykking, men vises kun på skjerm. En PDF-fil på 20MB med bilder i trykkvalitet kan lett komprimeres ned til 1MB uten at dette blir synlig når den vises på nettbrett og mindre skjermer.

Det finnes også tjenester på nettet som gjør det samme. Prøv å laste opp en stor PDF-fil til smallpdf.com/compress-pdf!

 

0.061

Do NOT follow this link!